Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Protest masiv al grefierilor, luni și marți, față de abrogarea pensiilor speciale

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Sindicatele grefierilor vor protesta, luni și marți, față de eliminarea pensiilor speciale ale magistraților. Luni, între orele 10:00-12:00 vor întrerupe total activitățile specifice funcției, iar marți, își vor suspenda atribuțiile pentru toată ziua.

La solicitarea și în reprezentarea a peste 6000 de membri de sindicat – personal auxiliar de specialitate din instanțe și parchete, alcătuit din: grefieri, grefieri-arhivari, grefieri-registratori, grefieri documentariști, grefieri statisticieni și specialiști IT – care reprezintă cea mai numeroasă categorie profesională din sistemul de justiție.Față de iminenta abrogare a dispozițiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu a grefierilor în sesiunea extraordinară a Parlamentului României din data de 28 ianuarie 2020”, potrivit comunicatului de presă.

Grefierii susțin că în funcție de ceea ce va hotărî  Parlamentul sau Guvernul, aceștia se vor întruni și vor decide formele de protest ce vor fi asumate în continuare.

În funcție de soluțiile legislative care vor fi adoptate de către Parlament sau asumate de către Guvern și în urma concluziilor ședinței cu prim-ministrul României, se va întruni Adunarea Generală Extraordinară a SNGJ Dicasterial pentru a hotărî formele de protest ce vor fi asumate în continuare”, potrivit sursei citate.

Timiș

Prahova

Iași

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW