Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Protest LGBT+ la sediul PSD din București. Manifestanții au adus cadouri pentru Marcel Ciolacu

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 februarie 2024

Câteva zeci de persoane au venit duminică, 4 februarie, în faţa sediului PSD din Capitală, pentru a-i transmite premierului Marcel Ciolacu că România este pregătită pentru legalizarea parteneriatelor civile, relatează News.ro.

Directorul executiv al MozaiQ a anunţat că i-a adus prim-ministrului un barometru realizat de Asociaţie care arată că peste 60% dintre români spun că viaţa lor nu s-ar schimba, dacă se legalizează parteneriatele civile, un steguleţ al comunităţii pe care să îl pună în birou şi o cană cu mesajul „Legea gravitaţiei înainte!” şi „Legea gravitaţiei, după legalizarea parteneriatelor civile!”

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia MozaiQ, în contextul în care şeful Executivului a declarat miercuri, 31 ianuarie, că ţara noastră nu este pregătită pentru legalizarea parteneriatului civil, potrivit sursei citate.

Asociaţia MozaiQ  a lansat, pe 26 ianuarie, Indexul Egalităţii” – Revendicările Politice ale Comunităţii LGBT+ din România, într-o listă de 52 de puncte.

„Am venit astăzi la PSD ca să îi transmitem un mesaj domnului Ciolacu că România este pregătită. Am adus aici «Indexul egalităţii» cu cele 52 de puncte pe care noi le cerem de la clasa politică. Sunt chestiuni ce ţin de familie, de recunoaşterea egalităţii de gen, de acces la servicii publice, sănătate, educaţie şi toate acestea sunt agenda comunităţii LGBT+, mai ales în acest an atât de complicat. Pe lângă acest Index pe care i-l dăm domnului Ciolacu, am venit să îi dăm şi o cană. Avem o cană pe care noi am făcut-o care, într-o parte spune «Legea gravitaţiei înainte!» şi «Legea gravitaţiei, după legalizarea parteneriatelor civile!». Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu se schimbă absolut nimic, nici legile fizicii, nici situaţia românilor, după legalizarea parteneriatelor civile, un deziderat care ar trebui să îl pună pe domnului Ciolacu alături de partenerii lui de la socialiştii europeni”, a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ, în faţa sediului PSD.

Foto: MozaiQ

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW