Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Protest la Palatul de Justiție, după condamnarea unui avocat în dosarul Ferma Băneasa

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 20 decembrie 2020

După ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat la 5 ani de închisoare pe avocatul Robert Mihăiță Roșu în dosarul Ferma Băneasa, reprezentanții Asociației pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților au anunțat că vor protesta luni, 21 decembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Palatului de Justiție din București, sediu ce găzduiește Uniunea Națională a Barourilor din România.

„Numărul din ce în ce mai mare al situațiilor, în care cetățenii români devin victime ale unui sistem de justiție tot mai putred, a fost completat de cazul unui AVOCAT al Baroului București, recent condamnat, ceea ce determină nevoia reacției publice a avocaților, abilitați de lege pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, astfel încât Justiția să revină la o funcționare în limitele stabilite de lege și Constituție. Tolerarea la infinit a derapajelor determină distrugerea democrației constituționale și dispariția statului de drept”, se arată în comunicatul transmis de Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților.

Ani grei de închisoare

Robert Roșu a fost condamnat la 5 ani de închisoare de către judecătorii Instanței Supreme.

Avocatul a fost trimis în judecată de DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat,trafic de influență și complicitate la spălare de bani.

CITEȘTE ȘI: Uniunea Barourilor, reacție dură după condamnarea unui avocat în dosarul Fermei Băneasa: Este inacceptabil și depășește puterea de înțelegere

CITEȘTE ȘI: Conducerea Înaltei Curți, după ce Uniunea Barourilor a criticat condamnarea unui avocat în dosarul Ferma Băneasa: După redactare, hotărârea va fi disponibilă astfel încât orice cetățean își va putea forma propria apreciere

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *