Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Protest în fața Guvernului. Legea carantinei și izolării scoate oamenii în stradă fără măști / Se aplică sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară – FOTO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

„Este cea mai gravă lege din istoria României, fără precedent în Uniunea Europeană și nu are voie să existe în niciun stat democratic”, spun inițiatorii protestului care are loc, duminică, de la ora 18.00, în Piața Victoriei. Organizatorii mitingului critică proiectul de lege al Guvernului privind carantina și izolarea care ar urma să intre la votul final, luni, în Senat. 

UPDATE 18.30. La protest s-au adunat în jur de 200 de oameni. Din imagini se poate observa că majoritatea persoanelor nu poartă mască de protecție

UPDATE 20.00. Au fost aplicate 13 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi. Până în prezent, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19”, conform Direcției Generale de Jandarmi din București.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București recomandă ca oamenii să nu participe la astfel de mitinguri.

„În continuare sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care încalcă prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați la astfel de evenimente.
Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”, conform Jandarmeriei.

Știrea inițială

„Pe 9 iulie, la orele 10 PM, deputații au votat noaptea ca găinarii, legea prin care am putea intra în epoca clonelor unui Mengele autohton cum sunt Iohannis, Orban, Tătaru, Ciolacu, Arafat & Co.! Actul normativ urmează să fie transmis Senatului pentru dezbatere și adoptare. Mai avem o șansă. Aceasta este cea mai gravă lege din istoria României, fără precedent în Uniunea Europeană și nu are voie să existe în niciun stat democratic! Textul de lege încalcă flagrant toate drepturile firești ale cetățenilor pe termen nelimitat. Toți oamenii care susțin Legea Dictaturii Sanitare, în forma abominabilă condeiată de Guwerner, sunt complici la distrugerea democrației şi libertăților cetățenești din România„, se arată în descrierea de pe Facebook a protestului care are loc duminică.

Conform organizatorilor protestului, legea este în întregime neconstituțională.

„De la ambiguitatea inițială, nefiind specificat un anume virus, sau infecție, lăsând loc pentru încarcerarea oamenilor care au orice fel de infecții, pentru că, sanchi, “reprezintă un risc pentru sănătatea publică”. Până la toate articolele neconstituționale care instituie detenția forțată a cetățenilor în spitale, confiscarea și distrugerea bunurilor personale, idei asupra cărora Curtea Constituțională a României s-a pronunțat deja. Culminând cu experimentele umane, cetățenii SUSPECȚI și ASIMPTOMATICI fiind supuși, obligatoriu, unor tratamente medicamentoase, fără acordul lor. Faptă care încalcă toate punctele Codului de la Nürnberg. Nimic nu justifică adoptarea unei asemenea forme de dictatură medicală, nici dacă epidemia făcea zeci de mii de victime, nu 1000. Puținele voci care mai sunt libere in țara asta au datoria să semnaleze şi să oprească acest abuz şi această turnură halucinantă a lucrurilor. Ruşine tuturor celor care aderă, susțin sau încurajează instaurarea dictaturii! Au murit părinții şi bunicii voştri pentru libertatea pe care acum scuipați, pentru că v-ați speriat de o gripă și alegeți să trăiți ca sclavi. Cei care nu se regăsesc în această descriere dură a unei mentalități toxice și fataliste, sunt așteptați în Piața Victoriei, duminică 12 iulie, ora 18, pentru a-și exprima revolta față de această tentativă de transforma a României într-o dictatură sud-americană”, mai arată sursa citată.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW