Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Protest de mediu în Italia. Marele Canal al Veneției a fost colorat în verde

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Un protest de mediu a avut loc, sâmbătă, în Italia. Ecologiștii au colorat Marele Canal al Veneției în verde, ca răspuns la ceea ce susțin ei „lipsa de progres” a summit-ului climatic COP28 din Dubai, relatează Reuters.

Protestarii aparțin grupului Extinction Rebellion. Sâmbătă, aceștia s-au atârnat cu ajutorul unor frânghii de cățărare, agățate de Podul Rialto, peste canal și au afișat un banner pe care scria: „COP28: în timp ce guvernul vorbește, noi atârnăm de un fir de ață”.

Mai multe râuri și canale, de la cel mai lung râul al Italiei, Po din Torino, până în sud la râul Tiber ce traversează Roma, au fost înverzite, pe porțiuni mai mici, în cadrul unor proteste similare.

„În câteva ore aceste râuri se vor întoarce la ce erau înainte”, a transmis Extinction Rebellion.

„Între timp, cât guvernule vorbesc, noi numărăm pagubele și victimele cauzate de inundațiile și incendiile constante”, a mai adăugat grupul.

Extinction Rebellion a precizat că efectul vizual a fost creat cu ajutorul unei vopsele fluorescente, inofensive, utilizată în industrie pentru a depista obiecte în apă.

Chiar și așa, primarul Veneției Luigi Brugnaro i-a numit pe protestari „eco-vandali” și a cerut autorităților italiene să ia măsuri împotriva acestora. „Veneția este un oraș fragil, un oraș care trebuie iubit și respectat! Ajunge!”, a declarat acesta.

Sursă foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW