Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Protest cu lighiane în fața Primăriei Capitalei. Liberalii, în frunte cu ministrul Muncii, scandează: „Nu vrem bâlci, nici tevatură, doamna Firea, vreau căldură”-VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Mai mulți membrii PNL București protestează, în frunte cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pentru lipsa de apă caldă și de căldură din anumite cartiere din București.  Oamenii îi cer edilului Capitalei, Gabriela Firea, să dea explicații și termene clare pentru rezolvarea acestor probleme. 

Câteva cartiere din București se confruntă de câteva zile cu lipsa apei calde și a căldurii după ce RADET a anunțat o avarie la o magistrală de termoficare, veche de 43 de ani, care trebuia schimbată acum mai bine de două decenii.

Protestatarii au venit cu pancarte inscripționate cu mesajele:

„Gabriela Firea atâta ştie, să ne ţină-n gheţărie”

„Firea minte de îngheaţă caloriferele”

„Nu vrem bâlci, nici tevatură, doamna Firea, vreau căldură”

„Firea, mă laşi rece”

„În democraţie nu mori de hipotermie”.

Mai mult, oamenii poartă cu ei lighiane pentru a sublinia faptul că în ultimele zile oamenii au fost nevoiți să se spele cu apă rece.

Liberalii din București au protestat, vineri, în faţa Primăriei Capitalei, faţă de situaţia neplăcută cu care se confruntă cetățenii. La protest este prezent și ministrul Muncii din cabinetul Orban, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru spune că orașul se află într-o situație jalnică și spune că liberalii asociază mandatul Gabrielei Firea cu falimentul. Mai mult, ministrul muncii îl acuză pe edilul Capitalei că minte și că nu s-a interesat să acceseze fondurile europene puse la dispoziție de Comisia Eropeană pentru rezolvarea acestor probleme.

„Avem o singură explicaţie pentru această situaţie în care vă găsiţi: Gabriela Firea şi lipsa interesului ei pentru a face investiţii astfel încât să nu vă mai confruntaţi cu această situaţie.

Bucureştiul este de departe într-o situaţie jalnică, pentru că primarului general îi arde de concerte, de festivaluri, de orice altceva, mai puţin de confortul oamenilor în apartamente. Suntem în situaţia în care am ajuns să strigăm disperaţi după civilizaţie în Bucureşti unui om care ne minte în faţă spunându-ne că s-a preocupat de acest subiect. În Bucureşti lucrurile sunt în faliment pentru că primarul general, deşi avea la dispoziţie fonduri puse în aplicare de către Comisia Europeană nu s-a interesat sub nicio formă să le acceseze.

Pentru noi mandatul Gabrielei Firea este un mandat pe care îl asociem cu falimentul şi suntem aici ca să dăm voce tuturor mesajelor pe care le-am primit de la bucureştenii care trebuie să îşi mai pună, ca pe vremea lui Ceauşescu, încă o haină pe ei ca să poată să trăiască civilizat în propriile case. De aceea am adus cu mine un lighean în care probabil mulţi dintre dumneavoastră căutaţi să încălziţi apă şi să vă spălaţi în aceste momente, în aceste zile. Nu este normal, este o jignire pe care acest primar general v-o aduce şi suntem aici să dăm voce acestor nemulţumiri justificate pe care le aveţi”, a spus Violeta Alexandru.

sursa foto: facebook

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW