Saturday, May 4, 2024
Jurnalism corect


Protest al medicilor și personalului medical, în Piața Victoriei: Cer drepturi salariale și condiții de muncă optime

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 11 martie 2024

Aproximativ 5000 de medici, asistenți și personal medical participă, luni, la un protest în Piața Victoriei, pentru a exprima nemulțumirea față de salariile stabilite de Ministerul Sănătății, care ar urma să crească cu peste 26% în medie. Ei cer ca această majorare să se aplice la întreaga anvelopă salarială, inclusiv la sporuri și la remunerația pentru gărzi.

Potrivit Digi24, protestatarii vor organiza protestul în fața clădirii Guvernului, urmând ca apoi să plece într-un marș către sediile Ministerului Muncii și Sănătății, iar apoi spre Palatul Parlamentului. Traficul din centrul Capitalei va fi îngreunat astăzi din cauza protestului organizat de medici.

Protestul va începe în Piața Victoriei la ora 11:00 cu primul Miting al sănătății, care se va desfășura între orele 11.00 – 12:00.

Programul protestului continuă  cu prima parte a Marșului sănătății pe Calea Victoriei până în Piața Revoluției, între orele 12.00 – 12.30.

Miting în Piața Revoluției și în fața celor două ministere, Muncii și Sănătății, între orele 12.30 – 13.00. Protestatarii le cer ambilor miniștri să-și îndeplinească obligațiile asumate și acordarea tuturor drepturilor solicitate.

A doua parte a marșului sănătății între orele 13.00 – 14.00 către Piața Constituției. Miting în fața Parlamentului, între orele 14.00 – 15.00.

Participanții la protest cer remunerarea adecvată a personalului medical pentru asumarea riscurilor asociate unor condiții de muncă periculoase, vătămătoare sau solicitante, precum și pentru sacrificiile personale și ale vieții de familie, inclusiv lucrul în ture și în zilele libere/sărbători legale.

De asemenea, solicită garantarea ajustării salariilor în conformitate cu rata inflației și asigurarea unei creșteri reale a veniturilor salariale pentru personalul din domeniul sănătății.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW