Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Protest al angajaților OMV Petrom la Constanța: „Muncim după cât ne plătiți”

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 6 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Angajații Petromar OMV Petrom au ieșit în stradă, miercuri, la Constanța. Aceștia protestează, nemulțumiți de salariul pe care îl primesc, în fața sediului lor de pe Bulevardul Mamaia, relatează FocusPress.

Angajații scandează și cer tichete de masă și salarii mai mari, fiind nemulțumiți de remunerația actuală. „Muncim după cât ne plătiți”, spun oamenii.

Sindicatul Național Petrom a anunțat că angajații vor picheta, începând de miercuri, sediile companiei, între orele 10 și 12, și vor continua acțiunea de protest și pe 07, 12, 13, 14, 19, 20.12.2023. Salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă și, spun ei, noile salarii nu sunt corelate cu creșterile de prețuri.

(…) pe 6 decembrie 2023, într-o zi specială dedicată bucuriei și generozității de Moș Nicolae, membrii sindicatului nostru se adună în fața sediilor OMV Petrom, în loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, oamenii se simt nevoiți să iasă în stradă pentru a-și face auzită vocea. Într-un spirit al solidarității și al speranței, cerem respectul pentru munca noastră asiduă, corelarea veniturilor cu efortul depus și cu profitul pe care l-am generat. Solicităm angajatorului o creștere salarială adecvată peste rata inflației. Împreună, ca membri ai Sindicatului Național Petrom, ne facem cunoscute doleanțele în speranța că veți conștientiza importanța importanța și tradiția acestor drepturi”, a transmis Florin Bercea, președintele Sindicatului Național Petrom.

„Membrii de sindicat vor să se asigure că fac tot ce le stă în putință pentru ca OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023”, se conchide comunicatul transmis de Sindicatul Național Petrom.

Sursă foto: Focuspress

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW