Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Protejata lui Darius Vâlcov, înlocuită din funcția de manager al spitalului Fundeni, după nici măcar o lună

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Victor Costache, ministrul Sănătății a dispus, joi, revocarea din funcție a Adrianei Cotel după nici o lună de când a fost numită manager interimar al Institutului Clinic Fundeni. 

Conform MS, noul manager al spitalului Fundeni va fi conf.dr. Anca Coliță, actual șef al clinicii de pediatrie 2  a Centrului de Hematologie și Transplant Meduclar, .

Adriana Cotel, o apropiată a lui Darius Vâlcov, a fost numită, la începutul lunii, prin ordin de ministru, manager interimar al Institutului Clinic Fundeni. Numirea acesteia a stârnit numeroase critici și controverse în spațiul public. Mai multe detalii aici.

Cine este Adriana Cotel, protejata lui Darius Vâlcov

Adriana Cotel a fost numită în ianuarie la conducerea CNAS, la insistențele lui Darius Vâlcov, potrivit Libertatea. Ulterior, după demisia acestuia din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă, Cotel a fost demisă din funcție.

Din octombrie 2018 până în ianuarie 2019, aceasta a mai condus și Agenția Națională a Medicamentului. Până la ocuparea acestor funcții extrem de importante pentru sistemul medical, Adriana Cotel nu avea nicio experiență în domeniul politicilor de sănătate.

În perioada în care a fost la șefia ANP și CNAS, CV-ul Adrianei Cotel nu a fost făcut public. Abia după o anchetă a jurnaliștilor de la Recorder aceasta și-a făcut public CV-ul, din care rezultă că anterior acestor funcții nu lucrase niciodată în domeniul sănătății publice, ci doar în vânzări în industria farma.

Noul manager al spitalului Fundeni, un doctor cu renume în domeniul pediatriei

Anca Coliță este vicepreședinte al Societății Române de Transplant Medular și își derulează activitatea în domeniul pediatriei, în special al hemato-oncologiei pediatrice.

Aceasta face parte din echipa condusă de Prof. Dr. Constantin Arion care a realizat primele transplanturi de celule stem hematopoietice din București.

Din anul 2011, Anca Coliță conduce secția de Pediatrie 2 a Institutului Clinic Fundeni.

Mai mult, conf.dr. Anca Coliță este coautorul unei monografii internaționale, dar și al unui număr de 5 monografii naționale.

sursa foto: Dreams Time

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW