Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Propunerea lui Iulian Fota, fost consilier prezidențial: Ministrul Sănătății să devină membru CSAT

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 mai 2020 Etichete: ,

Fostul consilier prezidențial pentru Securitate Națională Iulian Fota a lansat ideea ca ministrul Sănătății să fie făcut membru al Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT).

În opinia lui Iulian Fota, o greșeală făcută de autorități în gestionarea crizei COVID-19 a fost să pună prea mare accent pe expertiza instituțiilor militarizate.

„Ministrul Sănătății trebuie să devină membru al CSAT. Asta a fost greșeala de până acum, am lăsat prea mult militarii să gestioneze criza și prea puțin au contribuit doctorii. Când spun doctori nu mă gândesc la baronii, la feudalii sistemului sanitar românesc, cărora le țâțâie curul că le ies afacerile la suprafață și nu-și pot permite să-i contrazică pe militari. Am în minte zecile de profesioniști români, din țară sau din diaspora, care înțeleg cu ce ne confruntăm. Și al căror sfat este vital. Nu se pot salva spitalele din România fără ei”, este de părere Iulian Fota, citat de Universul.net.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul Apărării Naţionale, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Economiei, ministrul Finanţelor Publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major al Apărării şi consilierul prezidențial pentru Securitate Naţională.

Sursa foto: Facebook / Iulian Fota

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW