Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Propunere ciudată a lui Tăriceanu: Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgenţă a site-ului Preşedinţiei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 mai 2020 Etichete: , ,

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat sâmbătă o propunere bizară. Politicianul ar dori închiderea site-ului Administrației Prezidențiale (presidency.ro) pe motiv că ar publica fake news.

„Acest site a publicat în mod repetat informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea. În data de 27 aprilie 2020 site-ul publică afirmațiile lui Klaus Werner Iohannis care, într-o declarație legată de oportunitatea deschiderii școlilor în România, face o serie de afirmații false și neadevărate. Iată un exemplu: Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă”

În fapt, acest experiment nu s-a întâmplat în Franța așa cum se poate vedea din răspunsul responsabilei biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville. În consecință, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinți sau bunici, precum și în rândul elevilor și profesorilor.

În data de 29 aprilie 2020, site-ul presidency.ro publică declarația aceluiași Klaus Werner Iohannis în care acesta acuză un partid politic din România că este într-o înțelegere secretă cu o putere străină pentru a vinde o parte a României. Această afirmație gravă nu este acoperită de nici o dovadă și nu face decât să inducă panică în rândul populației și să incite la ură față de o minoritate etnică din România, precum și la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, la fel cum ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informații false, în același mod ar trebui închis și site-ul Administrației Prezidențiale.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW