Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Periș, amendat cu 115 000 lei / Plângere penală pe numele firmei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Periș, județul Ilfov, acolo unde miercuri a avut loc un incendiu de vegetație, a fost amendat de comisarii Gărzii Naționale de Mediu cu suma de 115 000 lei.

Compania SC Klevek Company SRL s-a ales și cu plângere penală. Mai mult, proprietarul va fi nevoit să dispună ecologizarea perimetrului până pe 30 iunie 2020.

Incendiul din Periș a afectat puternic aerul din zona de nord a Bucureștiului. Focul a fost stins cu puțin timp în urmă. În zonă încă se află două autospeciale.

“În ultima vreme ne confruntăm cu multe incendieri ale vegetației, deșeurilor și chiar anvelopelor, aceste fapte având autori necunoscuți. Acestea sunt extrem de periculoase pentru populație pentru că îi crează un mare disconfort și riscă să pună în pericol chiar viața sau bunurile acesteia. Riscul este cu atât mai mare cu cât cei care ard miriştile nu asigură și supravegherea și, de cele mai multe ori, aceste incendii scapă de sub control și se extind. Suntem în plină pandemie de coronavirus. E important să avem cu toții conștiință de mediu înainte de a incendia deșeuri, anvelope sau vegetație. Să facem orice care ne poate face trecerea mai ușoară prin această perioadă. Vreau să înțeleagă toată lumea că autorii acestor incendii, dar și proprietarii terenurilor incendiate, sunt direct răspunzători pentru disconfortul provocat populației și pentru daunele de mediu produse. Sesizarea penală în cazul de la Periş mi se pare o măsură justă“, a declarat Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Focul a izbucnit acum două zile, pe un teren de 30 000 mp pe care se afla o fostă fermă de porci din Periș, județul Ilfov.

Locuitorii din zona Periș-Corbeanca-Buftea-Otopeni au resimțit fumul înecăcios și mirosul specific provocat de incendiul de vegetație provocat în zonă.

„Pe parcursul nopții stațiile de monitorizare a calității aerului din București au înregistrat, în aceeași perioadă, pe fondul scăderii vitezei vântului și a dispersiei slabe, creșteri ale concentrațiilor medii orare de PM 10, PM 2,5 și NO2, dar nu au depășit valorile limită”, conform Ministerului Mediului.

Dosar penal pentru distrugere din culpă

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost, miercuri, sesizat că în zona localităților Otopeni și Snagov se simte un miros puternic de fum.

„În temeiul sesizărilor, la fața locului s-au deplasat polițiștii din Ilfov și echipaje ISUBIF, pentru efectuarea de verificări, stabilindu-se faptul că poluarea provine de la un incendiu de vegetație izbucnit pe un câmp din apropierea localității Periș”, se arată într-un comunicat al poliției.

În urma verificărilor, polițiștii din Ilfov s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penalsub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă privind protecția mediului și săvârșirea infracțiunii prevăzute pentru prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului.

Urmărirea penală continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

sursa foto: ISUBIF

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW