Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Promenada urbană „Străzi deschise – Bucureşti” revine pe Şoseaua Kiseleff şi în Drumul Taberei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 iunie 2022

În weekendul 25-26 iunie, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” redeschide pentru pietoni Şoseaua Kiseleff şi Drumul Taberei şi prezintă o nouă serie de spectacole şi activităţi în aer liber pregătite de centre culturale, teatre, şcoli, universităţi şi artişti independenţi din Bucureşti, relatează News.ro.

Desfăşurat pe parcursul mai multor weekenduri din perioada aprilie-octombrie 2022, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” îşi propune recuperarea spaţiului public pentru locuitorii oraşului prin crearea unor trasee pietonale temporare în mai multe zone din oraş, atât în zonele centrale cât şi în cartiere.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti – în calitate de operatori zonali.

Zone pietonale / Străzi deschise 25-26 iunie 2022, între orele 11:00 şi 22:00:

Pe parcursul celui de-al şaptelea weekend „Străzi deschise”, vor fi instaurate două trasee pietonale:

• Şoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi str. Monetăriei, între orele 09:00-21:00;
• Drumul Taberei, între străzile Valea Ialomiţei şi Valea Argeşului, între orele 11:00- 22:00.

În weekendul 25-26 iunie, Calea Victoriei nu devine pietonală, dar pe traseu vor exista activităţi artistice găzduite în curţile instituţiilor culturale cu sediul în zona Căii Victoriei şi Bd. Mircea Vodă.

Evenimentele din weekendul „Străzi deschise” 25-26 iunie

După ce activităţile recreative din weekendul trecut au strâns mii de participanţi entuziasmaţi atât în zona centrală, cât şi pe traseul pietonal din Drumul Taberei, „Străzi deschise” se reîntoarce pe Şoseaua Kiseleff cu spaţii de joacă şi mişcare pentru toate vârstele, iar în sectorul 6 cu o nouă serie de activări stradale: spectacole de teatru şi concerte în aer liber, activităţi sportive, ateliere şi spectacole pentru copii şi adolescenţi, paradă de căţei, spectacole de magie, o expoziţie de maşini de epocă şi o expoziţie de obiecte compuse din piese auto uzate.

În completarea programului artistic din sectorul 6 la „Străzi deschise”, pietonii se pot delecta cu produsele Food Truck Festival în cele două zile de weekend.

Deşi Calea Victoriei nu devine pietonală în weekendul 25-26 iunie, mai multe instituţii de cultură au pregătit pentru „Străzi deschise” o serie de evenimente artistice. Astfel, Muzeul Naţional al Literaturii Române se alătură pentru prima dată proiectului cu ateliere pentru copii susţinute în grădina muzeului.

Proaspeţii absolvenţi de liceu au ocazia de a consulta oferta educaţională a universităţilor din Bucureşti în fiecare zi de weekend, la standul organizat de PROEDUS în faţa Muzeului Naţional de Artă al României, iar Casa Filipescu Cesianu (Muzeul Municipiului Bucureşti) şi Casa Eliad (ARCUB) – situată de Bd. Mircea Vodă, nr. 5, îşi deschid porţile publicului de la „Străzi deschise” cu expoziţii de pictură.

Comentarii


  • Wow, incredible weblog format! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you make running a blog look easy. The whole look of your website is great, as smartly as the content material!

    You can see similar here najlepszy sklep

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW