Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiectul „Străzi Deschise” revine în București. Arterele din centrul orașului vor deveni pietonale în weekend-uri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 martie 2022

Primăria București va organiza și în acest an proiectul „Străzi Deschise”, prin care principalele artere din centrul orașului vor deveni pietonale, în week-endurile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022.

Potrivit unui comunicat transmis de PMB, scopul proiectului este de a oferi locuitorilor Bucureștiului o gamă diversificată de evenimente și activități cultural-artistice, sportive și educaționale. Toate aceste activități vor avea loc în stradă, în spații comune, care vor acumula însemnătate culturală prin întâlnirea directă dintre artiști și spectatori.

La proiect vor participa instituții municipale de cultură, instituții de proiecte culturale și educaționale, dar și elevi ai liceelor vocaționale, studenți ai universităților de profil, precum și cluburile de copii din cele șase sectoare ale Bucureștiului, respectiv din cadrul Palatului Național al Copiilor, arată sursa citată.

Activitățile prezentate, arată PMB, se vor adresa tuturor categoriilor de public și vor include spectacole de teatru, mini-spectacole pentru copii, expoziții, recitaluri de muzică și poezie, ateliere pentru copii/adolescenți/tineri, lectură de text, activități sportive și educaționale.

Ca și anul trecut, proiectul va acoperi zona Bulevardului Kiseleff (pentru activități sportive) și Calea Victoriei, cu străzile adiacente, elementul de noutate fiind reprezentat de extinderea activităților spre toate sectoarele Capitalei.

Conform sursei citate, în fiecare sector vor fi patru week-enduri cu porțiuni închise de străzi, pe care vor fi organizate diferite manifestații artistice și sportive.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *