Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Proiectul de lege privind confiscarea extinsă, adoptat de Camera Deputaților / Ana Birchall: Statul român își apără cetățenii, iar averile obținute ilegal nu mai sunt deloc în siguranță

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 13 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Proiectul de lege privind modificarea articolului care reglementează confiscarea extinsă a trecut de Camera Deputaților cu unanimitate de voturi. Astfel, unui infractor condamnat la minimum patru ani de închisoare cu suspendare îi poate fi confiscată averea, dacă nu o poate justifica. 

După ce a fost adoptat de Senat în 2017, proiectul de lege a fost ținut în Comisia Juridică a Camerei Deputaților în ultimii 3 ani, deși Uniunea Europeană a cerut României să transpună o Directivă dată în acest sens în legea națională încă din 2014.

Tocmai s-a votat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite! Unanimitate de voturi! Ziua de astazi, o zi de 13, s-a dovedit a fi o zi nefasta pentru cei certati cu legea! E de fapt martea alba!

ATENȚIE DOMNILOR PUNGAȘI: AVERILE OBȚINUTE ILICIT SUNT ÎN MARE PERICOL DE CONFISCARE! De data asta, chiar așa a fost: n-au putut ei fura, cât am putut noi vota! După o luptă de aproape 3 ani, în care mi-am atras atâtea „simpatii” din partea multor „oameni de bine” – de fapt, exponenți ai corupției și ai hoției din această țară – iată că a venit în sfârșit momentul ca oamenii cinstiți și de bună-credință care m-au susținut și au susținut inițiativa aceasta să obțină puțină satisfacție. Satisfacția de a vedea că hoții, corupții și cei certați cu legea nu mai defilează cu impunitate și nu mai pot scăpa atât de ușor de șfichiul ager al legii.

Mulțumesc colegelor și colegilor care au votat astfel încât acest proiect de lege să devina realitate! Multumesc colegilor și colegelor din Ministerul Justitiei și Ministerul Afacerilor Externe alaturi de care am dus aceasta bătălie inca din ianuarie 2017. Multumesc reprezentanților mass media care au susținut și au luptat pentru ca sa ajungem astăzi aici. Nu in ultimul rand vă mulțumesc tuturor, românilor cinstiți din țară și de peste hotare, pentru că în toată această perioadă ați luptat pentru ca acest proiect de lege să devină realitate, iar fiecare leu furat statului român și pitit inclusiv către terțe persoane să fie recuperat.

Iar domnilor și doamnelor care își făceau speranțe că România va rămâne o țară profund coruptă și că își vor putea continua hoțiile și mișmașurile din care, după procese interminabile, să rămână cu banii intacți, le transmit doar un singur lucru: DESCHIDEȚI OCHII ȘI PUNGILE! Statul român își apără cetățenii, iar averile voastre obținute ilegal nu mai sunt deloc în siguranță…”, este poziția Anei Birchall.

Ce presupune proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite

Confiscarea ar putea fi aplicată oricărui tip de infracțiune, inclusiv abuz în serviciu. Măsura ar putea viza și bunurile transferate către alte persoane, fiind una dintre cele mai folosite metode pentru a scăpa de recuperarea prejudiciilor.

În plus, Legea le-ar permite judecătorilor să ia în considerare orice împrejurare pentru dispunerea confiscării extinse.

Raportul dat de Comisia Juridică poate fi consultat aici.

Dacă nu va fi atacată la CCR, Legea merge spre promulgare.

Sursă foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW