Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a trecut de Comisia Juridică și urmează să fie supus la vot / Ana Birchall: Rămânem vigilenți până la final!

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 13 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a trecut de Comisia Juridică din Parlament și urmează să fie supus votului în plen. 

Ana Birchall anunță că proiectul de lege privind confiscarea extinsă a bunurilor obținute prin infracțiuni a trecut de Comisia Juridică a Camerei Deputaților și urmează să fie supus votului în plen.

După ce a fost adoptat de Senat încă din 2017, proiectul de lege a fost ținut în Comisia Juridică a Camerei Deputaților în ultimii 3 ani.

VICTORIE si in Comisia Juridica pentru proiectul de lege privind confiscarea extinsa! S-a dat vot favorabil si raport de adoptare… in unanimitate! Merge in plen la vot! Inca un pas si reusim! Multumesc si felicitari membrilor comisiei juridice in special domnului deputat Gabriel Andronache (PNL) care a lupta foarte mult in comisie ca sa putem avea acest raport favorabil! Este corect si fair sa apreciez si contributia lui Alfred Simonis si Florin Roman care au sustinut introducerea pe ordinea de zi si adoptarea acestui proiect de lege atat de asteptat de romanii cinstiti! Ramanem vigilenti pana la votul final!”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

VICTORIE si in Comisia Juridica pentru proiectul de lege privind confiscarea extinsa! S-a dat vot favorabil si raport de…

Publicată de Ana Birchall pe Marţi, 13 octombrie 2020

 

Proiectul de lege ar fi trebuit să fie adoptat încă din 2015

Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a bunurilor obținute prin infracțiuni trebuia să fie transpus în Lege încă din 2015, după ce Uniunea Europeană a dat o Directivă în acest sens în anul 2014.

Măsura ar putea fi aplicată oricărui tip de infracțiune, inclusiv abuz în serviciu. Confiscarea ar putea viza și bunurile transferate către alte persoane, fiind una dintre cele mai folosite metode pentru a scăpa de recuperarea prejudiciilor.

În plus, Legea le-ar permite judecătorilor să ia în considerare orice împrejurare pentru dispunerea confiscării extinse.

Raportul dat de Comisia Juridică poate fi consultat aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW