Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Proiectul de lege prin care infracțiunile grave nu se vor mai prescrie, adoptat de Senat / Inițiativa va intra în dezbaterea Camerei Deputaților

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 13 aprilie 2021

Proiectul de lege prin care infracțiunile grave nu se vor mai prescrie a fost adoptat, marți, în unanimitate, de Senat. Inițiativa urmează să intre în dezbatere în Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Tortura, traficul de persoane, traficul de minori, sclavia, proxenetismul și pornografia infantilă sunt infracțiunile grave ce ar urma să fie pedepsite indiferent de cât timp a trecut din momentul săvârșirii lor, dacă proiectul de lege inițiat de Alina Gorghiu și Iuliana Scântei va fi adoptat de Camera Deputaților.

Este soluția sănătoasă pentru ca România să nu mai fie prima sursă de victime ale traficului de persoane de la nivelul Uniunii Europene. Nu ne permitem să rămânem indiferenți la suferința provocată de asemenea fapte!”, a scris, luni, Alina Gorghiu, pe Facebook.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat și de Camera Deputaților, urmează să fie trimis la Cotroceni pentru a fi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Faptele pentru care s-a votat imprescriptibilitatea răspunderii penale sunt foarte grave, mai ales că deseori victimele sunt chiar cei mai vulnerabili membri din societate: copiii și tinerele femei din familiile defavorizate. Asemenea fapte au devenit extrem de numeroase și înăsprirea cadrului legal era foarte necesară”, a declarat Simona Spătaru, senator USR-PLUS.

Sursă foto: Sky News

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW