Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Proiectul de lege pentru suspendarea activităţii operatorilor care încalcă repetat restricțiile, aprobat de Guvern

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2021

Guvernul a aprobat, joi, un proiect pentru modificarea Legii 55 din 2020 care prevede suspendarea activității a operatorilor economici care încalcă repetat restricțiile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu.

„Proiectul de lege prin care operatorii economici care nu respectă legislația în vigoare pot avea activitatea închisă, pentru o perioadă mai scurtă la început și mai lungă ulterior”, a afirmat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Proiectul urmează acum să ajungă în Parlament pentru a fi adoptat.

Patronii ar putea răspunde penal

În forma adoptată în primă lectură, era prevăzut termenul de 15 zile pentru suspendarea activității, acesta putând fi majorat până la 30 de zile.

Oamenii legii vor aplica sigilii, iar cei care le vor îndepărta ar putea fi trași la răspundere penală, după cum a explicat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

„Îndepărtatea sigiliilor în vederea reluării activităţii poate constitui infracţiune conform Codului penal. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp aceste prevederi să fie publicate în Monitorul Oficial şi să fie aplicate în scopul de a limita la minim posibil răspândirea pandemiei. Scopul nostru nu e de a sancţiona cetăţenii, operatorii economici, ci de a limita răspândirea pandemiei”, a afirmat Lucian Bode, pe 25 martie, după ce proiectul a fost adoptat în primă lectură.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW