Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Proiectul de înghețarea a tarifelor RCA, retras de pe ordinea de zi a ședinței de Guvern / Ciucă: Va fi adoptat săptămâna viitoare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 martie 2023

Proiectul privind înghețarea tarifelor RCA pentru 6 luni, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţe, a fost retras, nefiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, susține că decizia de retragere a proiectului a fost luată pentru analizarea observaţiilor primite de instituție.

„Proiectul a fost pus în dezbatere publică, în urma observaţiilor care s-au făcut (…) proiectul a fost retras tocmai ca să putem analiza toate observaţiile, toate notele care s-au făcut cu privire la proiectul iniţial. Facem astfel o analiză a punctelor de vedere exprimate”, a declarat, la Digi 24, Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF.

Premierul Nicolae Ciucă a promis că actul normativ va fi adoptat săptămâna viitoare.

„Documentul a fost retras până la armonizarea tuturor opinilor și argumentelor. Acesta va fi adoptat săptămâna viitoare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Guvernanții vor plafonarea prețurilor la RCA

Liderii coaliției de guvernare s-au exprimat în favoarea plafonării tarifelor RCA pentru a preveni, spun ei, o eventuală explozie a prețurilor, după ce ASF a retras licența și a constatat insolvența companiei Euroins, unul dintre cei mai mari jucători pe această piață.

ASF a realizat un proiect de act normativ în acest sens, care prevede înghețarea pentru 6 luni a tarifelor de primă practicate de asigurători pentru contractele RCA încheiate ulterior datei de 1 martie 2022. Acesta ar presupune și limitarea la maximum 8% din prima brută încasată pentru o perioadă de 6 luni a comisioanelor de distribuţie aferente contractelor RCA.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW