Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiectul de Hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, amânat din nou de Executiv

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 29 martie 2023 Etichete: ,

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflat pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri, 29 martie, a fost amânat „pentru a fi analizate cele mai bune opţiuni”, a anunţat Executivul. Ministerul Finanţelor a lansat la începutul săptămânii, în dezbatere publică, proiectul Hotărârii de Guvern, iar şeful Autorității de Supraveghere Financiară urma să facă o prezentare în şedinţa de Guvern privind această reglementare.

Este a doua oară când Guvernul nu ia o decizie privind plafonarea preţurilor la RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a realizat inițial un proiect de act normativ care prevedea înghețarea pentru 6 luni a tarifelor de primă practicate de asigurători pentru contractele RCA la nivelul de martie 2022. Numai că acest proiect a fost retras, de asemenea, de pe ordinea de zi a ședinței Executivului de vineri, 24 martie.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, susține că decizia de retragere a proiectului a fost luată pentru analizarea observaţiilor primite de instituție.

„În momentul de față ceea ce se întâmplă pe piața răspunderii civile auto neliniștește foarte mulți cetățeni. Pentru mulți dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înțeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă scurtă de timp, când două societăți de asigurări au intrat în insolvență sau au dat faliment”, a declarat premierul Nicolae Ciucă înaintea ședinței de Guvern.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii