Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Proiectul de dare în plată a unei părți din Satul Francez către afaceristul Costică Constanda, pus pentru a cincea oară pe ordinea de zi a Consiliului General

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 august 2020 Etichete: , ,

Consiliul General va dezbate în ședința de joi, 13 august, pentru a cincea oară proiectul privind darea în plată a unei părți din Satul Francez către Costică Constanda, în condițiile în care municipalitatea are să-i achite omului de afaceri despăgubiri de 115 milioane de euro în urma unei decizii definitive a instanței, informează AGERPRES.

Decizia vine în contextul în care, vineri, Primăria Capitalei preciza că a fost informată de către Trezorerie despre depunerea unui dosar de executare, creditor fiind Costică Constanda. Ulterior, primarul general, Gabriela Firea, anunţa că va supune din nou aprobării Consiliului General al Capitalei, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă. Ea menţiona şi că ia în calcul şi contractarea unui împrumut în vederea achitării eşalonate a datoriei către omul de afaceri Costică Constanda, dar că un astfel de demers necesită aprobarea Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit proiectului care urmează să fie dezbătut în şedinţa din 13 august, se însuşeşte raportul de evaluare din 31 iulie, întocmit de către Mapps Master Appraisal – Business Valuation, realizat pentru două parcele de teren cu suprafeţele de 11.280 mp şi 3.695 mp împreună cu cele opt construcţii edificate pe acestea, de pe Şoseaua Nordului, nr. 140 B. Conform raportului anexat, evaluatorul a estimat că valoarea de piaţă a imobilelor respective este de 109.669.579 lei (22.689.475 euro).

Totodată, va fi supusă aprobării darea în plată a imobilelor respective, ca modalitate de executare silită parţială a titlurilor executorii reprezentate de decizia civilă nr. 832A/11.07.2018, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, sentinţa civilă nr. 1309/5.07.2011 pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi decizia civilă nr. 1146/21.06.2007 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

Darea în plată a imobilelor ar urma să se aprobe sub condiţia încetării de către creditori, până la 31 decembrie 2020, a oricăror acte de executare silită făcute în baza titlurilor executorii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW