Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Proiectul care înfiinţează centre de dezintoxicare pentru dependenţii de droguri, adoptat

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 iunie 2024

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 26 iunie, în calitate de for decizional, proiectul care prevede înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a afirmat că este un demers necesar, deoarece infrastructura pentru tratarea dependenţei de droguri în România este, practic, inexistentă.

„Astăzi, Parlamentul a adoptat şi cel de-al treilea proiect, care prevede înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti-Ilfov. Aceste centre vor funcţiona sub coordonarea Ministerului Sănătăţii şi vor fi acreditate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, conform standardelor internaţionale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri”, a scris Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Ea a mai spus că „este un demers necesar, deoarece infrastructura pentru tratarea dependenţei de droguri în România este practic inexistentă”.

„Îi îndemn pe toţi cei care au nevoie de ajutor să nu amâne acest pas important spre vindecare. Şi mă bucur că această iniţiativă a fost adoptată azi, când este Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri”, a conchis ministra Justiţiei.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW