Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Proiectil funcţional, descoperit în apropierea Aeroportului Oradea – FOTO

By news.ro , in Stirile zilei , at 3 mai 2022

Un proiectil exploziv în stare de funcţionare, datând din al Doilea Război Mondial, a fost găsit, marţi, la aproximativ 500 de metri de Aeroportul din municipiul Oradea. Muniţia a fost descoperită de un muncitor care făcea săpături în zonă.

Proiectilul a fost găsit marţi dimineaţă, în jurul orei 9:30, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, la aproximativ 500 de metri de aeroport. Fără a-l atinge, cel care a făcut descoperirea a anunţat autorităţile.

Ajuns la locul indicat de apelant, echipajul pirotehnic a identificat un proiectil exploziv funcţional, de calibru 120 de milimetri, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia, descoperită de un muncitor care efectua săpături în cadrul unor lucrări de construcţii executate în zonă, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă ulterior prin explozie controlată”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor.

Pompierii recomandă cetăţenilor ca, în cazul descoperirii unor elemente de muniţie, să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând  prezenţa acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

Sursă foto: News.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW