Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Proiect USR PLUS: Numirea membrilor din consiliile de administrație ale spitalelor publice, pe baze meritocratice

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 mai 2021

Deputatul USR PLUS Cristian Seidler a depus luni un proiect în Camera Deputaților, prin care propune ca numirea membrilor consiliului de administrație din spitalele publice să se realizeze pe baze meritocratice. 

Proiectul modifică și completează Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR-PLUS.

Ce criterii ar trebui îndeplinite

Concret, membrii consiliului de administrație pentru spitalele publice vor trebui să îndeplinească următoarele cerințe:

a) să fie absolvenți de studii superioare finalizate cu licență și
b) să dețină la data numirii cel puțin 5 ani de experiență profesională și/sau de management în domeniul medical, farmacie, sănătate publică, juridic sau economic, sau
c) să dețină la data numirii cel puțin 5 ani de experiență în reprezentarea pacienților în calitate de membru al structurii de conducere a unei asociații sau fundații de profil

A doua condiție poate fi îndeplinită alternativ prin deținerea unei experiențe de 5 ani de activitate în cadrul structurii de conducere a unei asociații sau fundații de reprezentare sau de apărare a drepturilor pacienților, potrivit expunerii de motive.

Durata de minimum cinci ani este aproximativ echivalentă cu 10.000 de ore de muncă în domeniu, barem pe care literatura de specialitate în domeniul resurselor umane îl consideră necesar pe bază de experiență, pentru a atinge nivelul de expert într-un domeniu profesional”, a precizat sursa citată.

„Fără penali” în consiliile de administrație

Cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție nu vor putea fi numiți membri ai consiliului de administrație pentru spitalele publice, potrivit proiectului depus de Cristian Seidler.

Am considerat necesară completarea legii cu Alin.15, care preia formularea inițiativei legislative cetățenești de modificare a Constituției României, cunoscută în spațiul public sub formula «fără penali în funcții publice╗, la nivelul consiliilor de administrație ale spitalelor publice”, a declarat Cristian Seidler, citat în comunicatul transmis de USR PLUS.

Sursă foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW