Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


Proiect PSD. Liviu Pop: Propun ca profesorii să își aleagă singuri conducătorii. Politizarea învățământului se face într-un ritm alert

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat, miercuri, că va propune alături de ceilalți social-democrați o modificare a Legii Educației Naționale care va avea ca scop schimbarea modului prin care inspectorii generali și inspectorii generali adjuncți sunt numiți în funcțiile respective, dorind astfel depolitizarea învățământului.

„Propun ca profesorii să își aleagă conducătorii!

Constat cu tristețe că politizarea învățământului se face într-un ritm alert, fapt pentru care, alături de colegii mei din PSD, voi propune o modificare a Legii Educației Naționale în prima ședință a Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senatul României! Această modificare va avea ca scop modul prin care inspectorii generali și inspectorii generali adjuncți sunt numiți în funcțiile respective”, a scris Liviu Pop pe Facebook.

Astfel, social-democratul propune ca inspectorul școlar general din fiecare județ să fie ales de către toate cadrele didactice din județul respectiv, iar inspectorul școlar general adjunct, să fie ales de către consiliile de administrație ale școlilor din județele respective.

„Am încredere în corpul profesoral din România și am încredere în membrii consiliilor de administrație, părinți, elevi, că vor face cu siguranță, în totalitate, politica școlii”, a mai spus Pop.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW