Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Proiect PSD: Demnitarii ar putea fi păziți și de către polițiști/ Lider de sindicat: Vom face toate eforturile ca această inițiativă să pice. Le este rușine să privească oamenii în față?

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Demnitarii ar putea fi păziți și de către Poliția Română, nu doar de Serviciul de Pază și Protecție (SPP), sau de jandarmi, așa cum se întâmplă în prezent, potrivit unui proiect de lege depus de senatorul PSD Tit Brăiloiu. În prezent, numai magistrații beneficiază prin lege de protecția polițiștilor.

Potrivit inițiativei legislative, Poliția Română va avea printre atribuții și pe cea de a asigura „ protecția demnitarilor, judecătorilor și procurorilor și a familiilor lor, în cazurile în care viața, integritatea corporală sau avutul acestora sunt supuse unor amenințări”.

Totodată, Tit Brăiloiu propune și schimbarea modalității de numire a șefului Poliției Române. Proiectul de lege prevede ca premierul să nu mai poată numi și de a revoca șeful Poliției Române, aceste atribuții revenindu-i ministrului Afacerilor Interne.

În prezent, Inspectoratul General al Poliției Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a premierului, la propunerea ministrului MAI, după consultarea Corpului Național al Polițiștilor.

Președintele Sindicatului Polițiștilor, Dumitru Coarnă, susține că este exclus ca Poliția Română să ofere protecție demnitarilor, în condițiile în care instituția are un deficit de personal de peste 25.000 de oameni.

Dumitru Coarnă: Se încearcă un conflict artificial între Poliția Română și SPP

„Oamenii sunt rupți de realitate și mă refer la domnul Brăiloiu care încearcă să reglementeze un lucru care ar afecta în tot siguranța publică.

 1. Noi avem un deficit de personal de peste 25.000 de oameni
 2. Se încearcă un conflict artificial între Poliția Română și SPP
 3. De ce nu ar merge ei singuri pe stradă? Au vreo jenă, vreo temere? Le este rușine să privească oamenii în față? Le este teamă de cei care îi votează?”, a declarat pentru Mainnews.ro Dumitru Coarnă.

El a mai precizat că sindicaliștii vor depune toate eforturile pentru ca proiectul de lege inițiat de Tit Brăiloiu să pice.

„Această inițiativă trebuie să pice. Noi vom face toate eforturile ca această inițiativă să pice și nu trecem în atribuțiile Poliției să păzească parlamentari, exclus așa ceva.

Nu au capacitatea și calitatea de a privi util și oportun. În momentul în care reglementezi trebuie să vezi utilitate și oportunitate. Ei încearcă doar să își creeze niște avantaje, printre care acest proiect. Este un avantaj al lor pe care eu îl văd în defavoare siguranței publice”, a încheiat Dumitru Coarnă.

Inquam Photos/ Cornel Putan

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW