Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


Proiect privind acordarea de stimulente de risc pentru personalul din învățământul preuniversitar și universitar, adoptat de Senat

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Un nou proiect care pune presiune pe bugetul României a fost adoptat, luni, de Senat. Cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar ar urma să primească stimulente de risc în valoare de 2.000 de lei lunar în perioada stării de urgență și de alertă. Personalul nedidactic și auxiliar ar urma să primească 1.500 de lei lunar, conform Agerpres.

Propunerea legislativă pentru acordarea stimulentului de risc pentru personalul din învățământ pe durata stării de alertă și urgență a fost inițiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc și Radu Preda.

Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului”, conform propunerii legislative.

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, susține că personalul din învățământ merită să fie recompensați pentru faptul că cresc și educă oameni.

Am învăţat în aceste luni că solidaritatea şi respectul pot face diferenţa şi că ei care sunt numiţi eroii zilelor noastre pot şi trebuie să fie recompensaţi. (…) Este un ajutor pe care acest eroi îl merită, pentru că cresc şi educă oameni, dincolo de salarii tăiate sau promisiuni nerespectate. Pentru că azi se vrea ca şcoala să fie un servitor electoral şi un (…) agent de propagandă pentru Guvernul PNL. Repet: România are nevoie de medici buni şi de profesori dedicaţi, dar şi ei, la rândul lor, au nevoie de sprijin şi de recunoştinţă. De aceea, în numele parlamentarilor PSD, le spun ‘Mulţumim că faceţi România bine!‘”, a afirmat Radu Preda la dezbaterea proiectului, în plenul Senatului.

Proiectul a trecut de Senat cu 85 de voturi „pentru”, 25 împotrivă și 13 abțineri, urmând să fie dezbătut de Camera Deputaților.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW