Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Proiect pilot pentru România: panouri solare și echipamente pentru irigații cu fonduri europene

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

România a stabilit cu oficialii de la Bruxelles să deruleze un proiect pilot în irigaţii, care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare, informează ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș. 

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, statul Român are alocată suma de 1,4 miliarde de euro pentru producerea energiei.

„În urma discuţiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în REPowerEU un proiect pilot în irigaţii care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare şi o alocare specială pentru a asigura eficienţa energetică a locuinţelor sociale”, a scris ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, miercuri, 17 mai,  pe pagina sa de Facebook. România este deficitară la „capitolul” sistemede irigații, lucru recunocut și de oficialii de la Agricultură, iar românii ar putea obține vouchere care să le permită achiziționarea de echipamente de pompare și panouri solare, potrivit primelor negocieri cu reprezentanții Uniunii Europene.

Negocieri la Bruxelles, pentru alocarea fondurilor prin PNRR

O delegaţie a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condusă de ministrul Marcel Boloş, se află, în perioada 15-18 mai, la Bruxelles, pentru  derularea  Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă(PNRR). Alocarea următoarelor tranșe de bani prin PNRR înseamnă mai multe reforme pentru România, inclusiv cea a pensiior speciale, susțin oficialii României.

„Criteriile, mai ales pentru reforme, nu sunt deloc ușoare. Sunt chiar dure pentru România și care presupun o restructurare a sistemului de cheltuieli publice pe care îl are România și care în spate au bugete importante și fonduri alocate din bugetul de stat”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la Antena 3.

România a primit până acum  6,3 miliarde prin PNRR și urmează să intre și alte sume în condițiile, în care există contracte de 11,9 miliarde de euro, a precizat ministrul Boloș.

Sursă foto: Uniunea Europeană

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW