Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Proiect pentru ca strada Tuberozelor, pe care își are sediul consulatul Federației Ruse, să fie redenumită „Alexei Navalnîi”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 19 februarie 2024 Etichete: ,

Consilierii USR din cadrul Consiliului General București vor depune un proiect de hotărâre pentru redenumirea străzii Tuberozelor din sectorul 1, pe care se află secția consulară a Ambasadei Federației Ruse în România, în strada Alexei Navalnîi, opozantul rus căzut victimă a regimului tiranic condus de Vladimir Putin. 

USR București subliniază că această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinul valorilor democratice și al drepturilor omului, reafirmând legăturile de solidaritate cu cei care luptă pentru libertate și justiție în întreaga lume.

„Prin mesajele, faptele și principiile sale, Alexei Navalnîi a reprezentat milioane de oameni nu numai din Rusia, dar și din alte dictaturi. A vorbit în numele celor care gândeau ca el, dar le era frică să se exprime public. Pentru ceea ce a reprezentat și pentru lupta continuă împotriva dictaturilor, dorim să aducem un omagiu prin această redenumire,” a declarat Andrei Daniel Rigu, consilier general USR.

„Suntem pentru democrație, respectarea valorilor și a libertății. Redenumirea acestei străzi este încă un pas în direcția consolidării acestor principii. Am demonstrat acest lucru şi în vara anului 2022, când am organizat o expoziție denumită „Operațiunea Artistică Specială”. În cadrul acestei expoziții, artiștii au arătat tuturor, în fața Ambasadei Rusiei din București, adevărata față a lui Putin,” spune Florin Covaci consilier general USR.

Inițial, proiectul depus în aprilie 2022 de Daniel Rigu și Florin Covaci, consilieri generali USR, cerea modificarea străzii Tuberozelor în Ucraina Liberă; însă, propunerea a fost modificată pentru a reflecta sprijinul pentru lupta privind drepturile civile și democrația, prin redenumirea străzii în memoria lui Alexei Navalnîi.

„Redenumirea străzii pe care își are sediul consulatul Rusiei în “Strada Alexei Navalnîi” nu este doar un gest simbolic. Este un mesaj clar că sprijinim lupta pentru libertate, dreptate și democrație. Este o expresie a solidarității noastre cu toți cei care, precum Alexei Navalnîi, își riscă libertatea și chiar viața pentru a-și apăra țara de corupție și autoritarism. Prin acest act onorăm curajul și sacrificiul lui Navalnîi și ne afirmăm angajamentul față de valorile care stau la baza unei lumi mai juste pentru toți,” declară Vlad Voiculescu, președinte USR București.

Pentru adoptarea hotărârii este necesar votul majoritar în Consiliul General al Municipiului București și avizul prefectului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW