Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Proiect de OUG: Vaccinare anti-COVID contra cost pentru cetățenii străini

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2021

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin intermediul căreia autoritățile ar urma să ceară 150 de lei cetățenilor străini care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 pe teritoriul României.

Având în vedere faptul că în acest moment rata de vaccinare din România este la un nivel destul de scăzut, precum și faptul că stocurile existente depășesc cererea de vaccinare, considerăm oportună reglementarea posibilității ca cetățenii străini care se află pe teritoriul României să poată beneficia de vaccinarea, cu suportarea costurilor aferente serviciului de vaccinare”, este concluzia invocată în proiectul de OUG.

Cetățenii străini se vor putea vaccina împotriva COVID-19 la centrele de vaccinare organizate în spitalele aprobate de Direcțiile de Sănătate Publică.

Pentru asigurarea unui acces facil al persoanelor la procesul de vaccinare, lista acestor unități va fi afișată pe site-ul Ministerului Sănătății”, se arată în proiectul Guvernului.

Banii vor fi colectați într-un cont deschis de fiecare unitate sanitară și vor fi virați, ulterior, către bugetul statului.

Proiectul de OUG a fost semnat de Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, în ultimele zile petrecute la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI: Demisiile miniștrilor USR PLUS, aprobate de președintele Klaus Iohannis. Cine preia interimatele

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW