Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Proiect de lege propus de PSD, ca urmare a cazului de la Caracal: Pătrunderea într-o locuință fără mandat dacă există suspiciuni că un om este în pericol

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 16 august 2019 Etichete: , , , ,

Orice persoană ar putea pătrunde într-o locuință, fără mandat de percheziție, dacă există suspiciuni că viața unei persoane este pusă în pericol. Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens. 

„Prin excepție, este permisă pătrunderea oricărei pesoane în domiciliu, fără emiterea unui mandat de percheziție domiciliară, atunci când există indicii temeinice privind existența unei primejdii privind viața sau integritatea fizică a unei persoane și este necesară pătrunderea pentru înlăturarea acesteia”, se arată în al treilea alineat care ar trebui să se adauge la articolul 157 din Codul de Procedură Penală, citat de Mediafax.

Ce prevede proiectul

Conform proiectului, se cere înăsprirea condițiilor în care o persoană condamnată la închisoare pe viață ar putea fi eliberată.

-înăsprirea termenilor de eliberare condiționată în cazul detenției pe viață, cel condamnat trebuind să execute 20 de ani din pedeapsă, să aibă o bună conduită, să nu fie considerat un pericol pentru societate și să nu fi săvârșit infracțiunea de omor calificat.

Proiectul de lege mai prevede condamnarea cu închisoare în cazul lipsirii de libertate sau a filării unei persoane.

-„pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 8 ani pentru lipsirea de libertare în mod ilegal a unei persoane și pedeapsă cu închisoarea, de la 6 luni la 2 ani pentru supravegherea nelegitimă și fără drept a unei persoane sau a locuinței acesteia”.

De asemenea, și amenințările la telefon ar putea fi în curând pedepsite.

-„pedepse de la o lună la 2 ani pentru transmiterea de amenințări prin telefon sau alte mijloace de comunicare, pedeapsa putând varia în funcție de gravitatea faptei”.

Și pedeapsa pentru racolarea de minori în scopuri sexuale ar urma să fie majorată.

-„pedepse cu închisoarea de la 2 la 5 ani, pentru supunerea unei persoane la muncă forțată, iar articolul 222 din Codul Penal, cu privire la racolarea de minori în scopuri sexuale, va prevedea pedeapsă cu închisoarea de la 1 an la 5 ani, în loc de maxim un an, cum era prevăzut în legea inițială”.

De asemenea, proiectul mai prevede modificarea Articolului 223 din Codul Penal, după cum urmează:

„Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relații de muncă sau al unei relații similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situație umilitoare, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Proiectul de lege vine ca urmare a evenimentelor tragice de la Caracal.  Oamenii legii au intrat în locuința lui Ghoerghe Dincă vineri dimineață, 26 iulie, în ciuda faptului că știau de joi seară, 25 iulie, că Alexandra se află sechestrată acolo.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 58441 more Info to that Topic: mainnews.ro/proiect-de-lege-propus-de-psd-ca-urmare-a-cazului-de-la-caracal-patrunderea-intr-o-locuinta-fara-mandat-daca-exista-suspiciuni-ca-un-om-este-in-pericol/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/proiect-de-lege-propus-de-psd-ca-urmare-a-cazului-de-la-caracal-patrunderea-intr-o-locuinta-fara-mandat-daca-exista-suspiciuni-ca-un-om-este-in-pericol/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/proiect-de-lege-propus-de-psd-ca-urmare-a-cazului-de-la-caracal-patrunderea-intr-o-locuinta-fara-mandat-daca-exista-suspiciuni-ca-un-om-este-in-pericol/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW