Saturday, September 26, 2020
Jurnalism corect


Proiect de lege PNL: Sprijin financiar pentru părinții care au nevoie de bonă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Liberalii propun un proiect de lege pentru acordarea unui ajutor financiar pentru părinții care au nevoie de bone și nu își permit accesarea acestui serviciu. PNL propune ca părinții care nu au venituri nete lunare ce nu depășesc 3 500 de lei  să primească un ajutor între 250 și 710 lei pentru fiecare copil.

„Potrivit proiectului, pot beneficia de ajutor pentru plata bonelor categoriile de persoane ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei, iar suma propusă a fi acordată se va stabili în mod diferențiat, variind între 250 și 710 lei pentru fiecare copil de vârstă antepreșcolară”, se arată în proiectul de lege.

De sprijinul financiar ar urma să profite părintele care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordată pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani

„De asemenea, trebuie menționat că de acest sprijin financiar va putea beneficia părintele sau reprezentantul legal la care copilul locuiește în mod statornic și care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordată pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap”, se mai menționează în proiectul PNL.

sursa foto: Mediafax

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW