Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Proiect de lege adoptat: Examenul de rezidențiat va avea loc pe 8 decembrie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Plenul Camerei Deputaților s-a reunit, marți, pentru a adopta proiectul de lege referitor la examenului de rezidențiat. Potrivit unui amendament al Comisiei de Sănătate, studenții la medicină vor susține examenul pe 8 decembrie.

„Atunci când se vrea, se poate! Am făcut un apel către toate partidele să renunțe la orgolii și politicianisme și să rezolvăm problemele cu adevărat importante.

Mă bucur că s-a înțeles acest lucru și am reușit să votăm azi în regim de urgență, în unanimitate, proiectul de lege prin care tinerii absolvenți de Medicină vor putea da examenul de rezidențiat în acest an.

Este vorba de aproape șase mii de viitori medici, care vor avea grijă de sănătatea oamenilor după ce își vor ocupa locurile în spitale. Desigur, dacă nu le închide PNL așa cum a scris în programul de guvernare….”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Concursul pentru rezidenţiat se va desfăşura pe data de 8 decembrie.

Marțea trecută, Senatul a adoptat în unanimitate proiectul de lege pentru organizarea și finanțarea Rezidențiatului. Astfel, s-a stabilit că de anul viitor admiterea la Rezidenţiat va avea loc în a treia duminică a lunii noiembrie.

Examenul de rezidențiat ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, însă a fost amânat din cauza lipsei unui ministru al Sănătății care să semneze ordinul pentru organizarea examenului.

Studenții la medicină spun că amânarea examenului de rezidențiat după data de 8 decembrie va duce la situația ca peste 5.000 de absolvenți de Medicină să nu intre pe piața muncii pe 1 ianuarie, conform Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România.

sursa foto: dreamstime

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW