Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiect de lege adoptat de Parlament: Sălile de păcănele, interzise doar în anumite localități

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 aprilie 2024 Etichete: ,

Sălile de jocuri de noroc ar urma să fie interzise în localitățile de sub 15.000 de locuitori, după ce Camera Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege în acest sens. 

În plus, potrivit proiectului, publicitatea la jocuri de noroc va fi permisă de cel mult 35 mp.

„Un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD.

„Nu e sificient, dar oprice pas este binevenit. PNL a fost primul partid care a făcut o lege, un proiect de lege pentru lista celor indezirabili, cei care nu mai pot intra în sălile de jocuri de noroc dacă sunt dependenţi. Săptămâna viitoare, solicit, să punem pe ordinea de zi proiectul care vine să interzică publicitatea la jocurile de noroc”, a declarat deputatul PNL Adrian Cosma.

Opoziția susține că nu este de ajuns

De cealaltă parte, cu toate că au votat inițiativa, reprezentanții USR susțin că aceasta este insuficientă.

„Eu şi colegii din USR am iniţiat acum aproape doi ani această luptă. Dependenţa de jocuri de noroc e dependenţa cu cea mai mare rată de suicid. Flagelul jocurilor de noroc nu există doar în localităţile care au 15.000 de locuitori. Păcănelele distrug milioane de familii din toată ţara. Noi am votat pentru această lege, dar până nu vom adopta soluţiile corecte lăsăm neprotejaţi mai mult de jumătate dintre români”, a afirmat deputata Diana Stoica.

La rândul lor, reprezentanții AUR i-au acuzat pe cei ai puterii că fac jocurile industriei.

„O ipocrizie mai mare nici că se poate şi mai mult. Arătaţi că sunteţi în mod clar controlaţi de industria de jocuri de noroc, spunând că veţi scoate jocurile doar din localităţile sub 15.000 de locuitori, iar după reacţia industriei veţi vedea dacă mergeţi mai departe sau nu”, a transmis deputatul AUR Ilie Coleşa.

Proiectul de lege urmează să fie transmis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii