Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Proiect al Ministerului Familiei: Tichete cadou pentru angajați de Ziua bărbatului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 20 martie 2023

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, a inițiat un proiect de lege care ar permite angajatorilor să ofere bărbaților tichete cadou în valoare de 300 de lei, cu ocazia Zilei bărbatului.

„Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept”, a transmis ministrul de resort într-o postare pe Facebook.

Ziua bărbatului se sărbătorește pe 19 noiembrie, potrivit Legii 22/2016, care mai stabilește și 8 martie ca Ziua femeii.

Proiectul propune modificarea Codului Fiscal, în condiţiile în care în prezent acesta permite angajatorilor să ofere tichete cadou femeilor, pe 8 martie

Singura condiție de acordare a tichetelor cadou în valoare de 300 de lei este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituţiei.

Proiectul este lansat în dezbatere publică. Pentru ca el să intre în vigoare, trebuie să fie adoptat de Guvern, ulterior votat de Parlament și promulgat de președinte.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW