Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Programul „masă caldă”: Numărul școlilor beneficiare a crescut la 450

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2022 Etichete: , ,

Numărul școlilor care beneficiază de programul „masă caldă” a crescut cu 100, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens, în ședința de vineri, 28 octombrie.

„În total, 178.000 de elevi vor primi sprijin alimentar. Astfel, în acest an școlar, 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat vor beneficia zilnic, cu titlu gratuit, de un sprijin alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar (în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată), în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA”, a transmis pe Facebook Ministerul Educației.

Conform ministrului de resort, finanţarea, repartizată prin bugetele locale, este de 147.000 mii de lei în acest an, respectiv de 266.510 mii de lei în anul 2023.

La jumătatea lunii septembrie, numărul școlilor care organizează programul „masă caldă” a crescut de la 300 la 350.

Atunci, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a menționat că premierul a cerut ca aceste unități de învățământ să intre în categoria celor care au mare nevoie de un astfel de program, pentru a încuraja astfel preșcolarii și elevii care au nevoie de sprijin să facă parte din acest program.

„Sunt convins că la nivelul Ministerului Educației vor fi luate măsuri, astfel încât aceste școli să fie alese dintre cele care au cu adevărat nevoie și să aibă o repartizare unitară și echilibrată la nivelul întregii țării, pentru fiecare județ în parte, în mod deosebit acolo unde este cu adevărat nevoie”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Educației: Aproape 21.000 de liceeni vor beneficia de bursa „Bani de liceu”

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW