Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Programul IMM Invest va fi reluat în câteva zile și va fi modificat/ Anunțul ministrului de Finanțe

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că programul IMM Invest va fi reluat în câteva zile și va veni cu noutate prin care clienții pot să cumuleze creditul pentru investiții cu linie de credit pentru capital de lucru.

„În această seară am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare: clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani, să le cumuleze pe cele două. IMM Invest este un program făcut pentru minimum 40.000 de IMM-uri. În România, astăzi, sunt bancabile în jur de 12, 13, maxim 15.000 de IMM-uri. Deci, ne-am luat o marjă faţă de numărul de IMM-uri bancabile mare. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani”, a explicat el, la TVR 1.

Pe 17 aprilie, ministrul Finanțelor Publice anunța demararea programului IMM Invest. La scurt timp după lansare, mai mulți antreprenori s-au plâns că portalul s-a blocat și nu poate fi accesat. În aceeași zi, Cîțu a acuzat un atac cibernetic asupra portalului.

Florin Cîțu a declarat, miercuri, că site-ul IMM Invest este supus, în această perioadă, unor teste de fiabilitate, precizând că vrea să se asigure de faptul că atunci când va porni nu vor mai exista probleme.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW