Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT Programul de guvernare al PNL pentru următorii patru ani / Cu ce promisiuni vor liberalii să câștige alegerile parlamentare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2020

Partidul Național Liberal a publicat sinteza programului de guvernare pentru anii 2021-2024. Creșterea economică a țării, modernizarea statului, reforma marilor sisteme publice, justiția, siguranța cetățeanului, apărarea națională și politica externă sunt principalele teme abordate de liberali. 

Liberalii promit că, până la finalul anului 2024, vor crea 560.000 de locuri de muncă, vor mări PIB-ul țării cu peste 450 de miliarde de lei, iar salariul mediu net va ajunge la 1.000 de euro.

PNL mai promite să finalizeze 970 de km de autostrăzi și drumuri expres până la finalul anului și că va demara proiecte noi de investiții în Moldova, Dobrogea și Regiunea de Sud.

Aceștia mai anunță măsuri pentru debirocratizarea, simplificarea și eficientizarea administrației publice, o reformă electorală și o digitalizare accelerată a instituțiilor statului.

Programul de guvernare al PNL conține promisiuni legate de domeniul justiției, anume revizuirea legilor justiției în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și rapoartele Comisiei Europene și GRECO. În plus, aceștia propun modificarea Constituției, modificarea cadrului legal pentru a asigura independența judecătorilor și desființarea SIIJ.

Documentul integral poate fi consultat mai jos:

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW