Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Programul Casa Verde Fotovoltaice: Bugetul pentru Regiunea Sud-Est, epuizat în doar 6 minute

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 iunie 2023

Bugetul de 212,4 milioane lei, alocat pentru regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice, a fost rezervat integral în primele 6 minute prin înscrierea unui număr de 10.620 de persoane fizice, a anunțat marți, 6 mai, Administrația Fondului de Mediu. 

Lansat luna trecută, programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care statul finanțează cu 20.000 lei, adică cel mult 90% din valoare, achiziția și montarea de panouri fotovoltaice, se bucură de mare interes în rândul românilor.

După ce bugetele regiunilor București Ilfov, Nord Est și Nord Vest s-au epuizat în mai puțin de 10 minute, același lucru s-a întâmplat și cu banii destinați regiunii Sud-Est – judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea.

„Programul Casa Verde Fotovoltaice continuă, astfel, în perioada următoare, peste 650 milione lei vor fi accesaţi de persoanele fizice, conform calendarului, în regiunile Sud Muntenia, Sud Vest şi Vest. Importanţa acestui program naţional este confirmată de interesul major în accesarare fondurilor de viitorii prosumatori, ceea ce ne determină să avem încredere că vom îndeplini obiectivul stabilit, acela de a creştete capacităţile de producere a energiei electrice din surse regenerabile”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Motivul este legat de faptul că finanțatorul programului a ales, la fel ca în anii trecuți, să acorde banii în ordinea înscrierilor, practic pe principiul primul venit primul servit. Prin urmare, în piață au apărut firme care se ocupă, pe lângă comercializarea și montarea panourilor fotovoltaice, cu depunerea dosarelor.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW