Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, disponibile de miercuri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Persoanele eligibile pentru etapa a II-a a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 se pot programa pentru imunizare cu vaccinul AstraZeneca începând de miercuri pe platforma informatică pusă la dispoziție de autorități.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei, a anunțat că din 10 februarie va fi posibilă programarea pentru imunizarea împotriva COVID-19 în cele 180 de noi centre de vaccinare.

Aceste 180 de cabinete noi de vaccinare sunt distribuite la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 şi 55 de ani, ţinând cont de faptul că acest tip de vaccin, la momentul actual, este recomandat pentru aceste grupe de vârstă. Sunt incluse aici atât persoane cu boli cronice din aceste grupe de vârstă, cât şi persoane care deservesc activităţi esenţiale. Modalităţile de programare sunt neschimbate”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează:

București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3),
Vrancea (3). Acestea vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ.

Primele 81.600 doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca au ajuns în weekend în România, urmând ca țara noastră să primească în jur de 700.000 de doze până la finalul lunii.

În etapa a II-a a Campaniei de vaccinare vor fi imunizate cu serul britanic persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani care suferă de boli cronice sau care deservesc activități esențiale.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW