Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prognoza meteo. Aproape jumătate de țară intră sub avertizare de cod galben

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare de cod galben, de astăzi de la ora 10.00. În Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei vor exista intensificări ale vântului, iar la munte se va manifesta viscolul, în special la altitudini mai mari de 1700 de metri. 

Astăzi, 25 ianuarie, între orele 10-22, vor fi intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei. La munte, în special la altitudinile mai înalte de 1700 de metri, s-a emis o atenționare de viscol.

În judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Braşov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă”, au transmis meteorologii.

Și în restul teritoriului vor fi intensificări ale vântului, de până la 40..50km/h.

Vremea în București

În capitală cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, conform ANM. Temperaturile maxime vor atinge valoarea de 9 grade, iar cea minimă va fi cuprinsă între -1 și 1 grad.

Un alt cod galben va intra în vigoare din această seară de la ora 22.00, până mâine la aceeași oră, iar zonele vizate sunt  Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea, unde vântul suferă intensificări. În Carpații Meridionali și de Curbură va fi viscol. Se prognozează intensificări ale vântului cu rafale de 90 până la 110 km/h. Aceste condiții vor fi însoțite de ninsoare viscolită, zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

 

Comentarii