Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Profesorul de la Politehnică, prins când primea mită, trimis în judecată de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 3 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat rapid cercetările și l-au trimis luni, 3 aprilie, în judecată pe Cristian-Florian Dincă, profesor în cadrul Universității Politehnice București, pe l-au prins în flagrant luna trecută în timp ce primea mită. 

director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul unității

Potrivit anchetatorilor, în perioada august 2020 – februarie 2023, profesorul Dincă, care ocupa și funcția de director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul unității, ar fi pretins și primit de la două persoane circa 160.000 lei pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile, derulate de UPB.

Banii respectivi, afirmă DNA, reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care cele două persoane ar fi primit-o în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective.

La începutul lunii trecute profesorul a fost prins în flagrant în timp ce primea de la una dintre cele două persoane suma de 6.000 lei, reprezentând tranșa aferenta salariului primit de aceasta în luna februarie

În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW