Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Profesorilor le-ar putea fi interzis prin lege să facă meditații cu elevii de la clasă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 mai 2022

Profesorilor le-ar putea fi interzis prin lege să facă meditații cu elevii de la clasă, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție de marți, 17 mai, la Digi24. Mai mult, ministrul vrea să introducă obligația ca profesorii să depună eforturi în vederea eliminării necesității pregătirii suplimentare. 

„Vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă pe care apoi îl notează”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Întrebat când ar putea intra în vigoare acestă lege, ministrul Educației a precizat că ar putea fi aplicată din luna septembrie 2022.

„Pachetul legislativ ar trebui să intre în vigoare în acest an, iar prevederea despre care discutăm, cu interdicția de a face meditații cu proprii elevi de la clasă, sunt convins că poate să intre încă din anul școlar 2022 – 2023, foarte rapid”, a informat ministrul de resort.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a spus că ministerul ia în considerare aplicarea de sancțiuni pentru profesorii care nu respectă legea.

Însă, liberalul a mai precizat că meditațiile sunt o practică accceptată în întreaga lume și nu se ia în calcul interzicerea lor.

„Meditațiile se practică în orice alt stat european. Nu poți să interzici unui părinte care dorește o pregătire suplimentară pentru copilul său să facă acest lucru. Pregătirea suplimentară este în interesul educației”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW