Monday, April 19, 2021
Jurnalism corect


Profesorii și elevii critică decizia lui Vlad Voiculescu de a nu permite în luna februarie programarea angajaților din educație pentru vaccinare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2021

Sunt nemulțumiri după ce ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că în luna februarie nu se vor putea programa pentru vaccinare persoanele care desfășoară activități esențiale. Reprezentanții cadrelor didactice și elevilor susțin că vaccinarea angajaților din sistemul de educație nu ar trebui amânată, în condițiile în care semestrul al doilea urmează să debuteze pe 8 februarie, în format fizic.

Sorin Dragne: Încă odată sistemul de educație este lăsat la o parte

Sorin Dragne, reprezentant al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, consideră că reluarea cursurilor în interiorul școlilor ar trebui făcută în paralel cu continuarea procesului de vaccinare a cadrelor didactice.

„Întreaga societate românească, profesori, părinți, elevi ne dorim să începem școala odată cu debutul semestrului al doilea, pe 8 februarie, iar unul dintre argumentele ca acest lucru să se întâmple era faptul că profesorii intră în această categorie cu prioritate. Pot înțelege ca cetățean al patriei, dar nu pot înțelege ca persoană implicată în sistemul de educație că încă odată lăsat lăsat la o parte. Dacă educația este un sector de prioritate iar copiii trebuie să vină la școală, trebuie să creăm și cadrul de securitate pentru sănătatea celor implicați”, a declarat Sorin Dragne pentru Mainnews.ro.

Elevii sunt pe aceeași lungime de undă cu profesorii

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, susține că o astfel de măsură va avea un impact negativ în privința desfășurării cursurilor în format fizic.

„Este încă o dovadă a faptului că pentru autorități educația nu este un domeniu prioritar. Dacă vrem să deschidem școlile, vaccinarea este o componentă sine qua non. Dacă ne uităm ce face vaccinarea chiar și pentru elevii de peste 16 ani, acest proces joacă un rol esențial pentru deschiderea școlilor.(…) Cu siguranță va afecta. Atunci când am solicit ca școala să înceapă în format fizic în mod descentralizat în funcție de rata incidenței, unul dintre lucrurile stabilite a fost ca o parte dintre profesori se vor vaccina iar riscul pentru toți cei din școală să fie unul mai mic. Acum noi văzând că e foarte puțin probabil ca profesorii să se vaccineze în luna februarie, cred că e important să ne gândim cum vedem cel de-al doilea semestru”, a afirmat Rareș Voicu, pentru Mainnews.ro.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă că în luna februarie se vor putea programa pentru vaccinare împotriva COVID-19 doar persoanele de peste 65 de ani, cele care se află în evidență cu boli cronice și cele cu handicap. Această decizie vine în contextul în care deja 100.000 de persoane din categoria celor care desfășoară activități esențiale, aici regăsindu-se și cadrele didactice, au fost reprogramate pentru vaccinare.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW