Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic pentru COVID-19. Scenarii pentru începerea noului an școlar

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 iulie 2021

Guvernul ia în calcul ca profesorii care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 să fie testați periodic, a admis ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la Digi 24. 

Pe fondul iminenței valului patru al pandemii COVID-19, autoritățile caută noi măsuri pentru reducerea riscului de infectare, fără a afecta activitățile sociale și economice, dar și pentru a impulsiona campania națională de vaccinare, aflată în impas.

O primă variantă studiată a fost cea în care cadrele medicale nevaccinate contra COVID-19 să fie obligate să se testeze periodic pe propria cheltuială, însă decidenții nu au ajuns deocamdată la o concluzie. O măsură similară ar putea fi adoptată și în cazul cadrelor didactice, după cum a recunoscut Sorin Cîmpeanu, însă oficialul s-a ferit să ofere detalii suplimentare legate de suportarea costurilor pentru aceste testări.

Scenarii înainte de începerea anului școlar

În acest moment există două scenarii în funcție de care elevii vor începe noul an școlar.

Primul, în situația în care rata de incidență pentru ultimele 14 zile este în localitate de sub un caz la 1.000 de locuitori, toți elevii vor învață în format fizic.

În a doua variantă, dacă incidența depășește pragul stabilit de un caz la 1.000 de locuitori, vor fi prezenți în bănci doar copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar, elevii din clasele terminale și cei din școli speciale. Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, claselor a IX-a, a X-a și a XI-a vor studia online.

Structura noului an școlar

Cursurile anului şcolar 2021 – 2022 se vor relua luni, 13 septembrie. Primul semestru va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie – 22 decembrie. Al doilea semestru se va întinde pe parcursul a 20 săptămâni de cursuri, în intervalul 10 ianuarie – 10 iunie, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8 – 14 aprilie.

Vacanțele elevilor sunt programate în intervalele:

 • 25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
 • 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
 • 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
 • 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW