Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Profesorii își pot acoperi costurile studiilor cu primele de carieră didactică / Lista comercianților se va actualiza permanent

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2023

Profesorii vor putea folosi prima de carieră didactică pentru a acoperi costurile studiilor universitare de licență, masterat și doctorat, precum și pentru cursuri postuniversitare, inclusiv cele de reconversie profesională. Totodată, în ceea ce privește comercianții la care pot fi utilizate aceste prime, Ministerul a explicat că nu există o listă finală, deoarece aceasta este actualizată constant, notează EduPedu. Profesorii pot propune comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică, a mai spus ministrul Educației, Ligia Deca. 

Pentru anul școlar 2022-2023, profesorii care au fost în activitate vor primi prime de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei în luna octombrie, conform OUG nr. 58 din 12 iunie 2023.

În legătură cu utilizarea cardurilor pentru cumpărături, Ministerul a indicat că acest lucru depinde de specificul comerciantului și că cardul poate fi folosit atât pentru achiziții în magazine fizice, cât și pentru cumpărături online.

Reamintim, conform OUG nr. 58/2023, personalul din învățământ beneficiază de următoarele prime:

  • Prima de carieră didactică (1.500 de lei) pentru personalul didactic și didactic auxiliar aflat în activitate în anul școlar 2022 – 2023 în învățământul preuniversitar și universitar de stat.

  • Prima de carieră profesională (500 de lei) pentru personalul nedidactic aflat în activitate în anul școlar 2022 – 2023 în învățământul preuniversitar și universitar de stat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii