Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Profesorii care au comis erori majore la Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor mai putea evalua

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2022

Profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional, a anunţat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, într-o conferinţă de presă.

„Avem lista acelor evaluatori care au comis erori majore şi pot să vă asigur – mă ţin de cuvânt – că nu vor mai evalua la niciun examen naţional după greşelile pe care le-au făcut în Evaluarea naţională sau Bacalaureatul de anul trecut. (…) Corectare computerizată a fost una dintre solicitările majore ale Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi”, a spus ministrul după întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi, citat de agenția Agerpres.

În cadrul întâlnirii de luni au fost clarificate mai multe aspecte, precum standardizarea evaluării, eliminarea inechităţilor, susţinerea performanţei.

Note modificate pentru zeci de mii de elevi

Potrivit Edupedu.ro, la Evaluarea Națională desfășurată anul trecut, peste 12.500 de note s-au majorat după contestații, iar aproape 6.000 au scăzut. Cea mai mare diferență a fost înregistrată în cazul unui elev din Galați, care inițial la Matematică a fost notat cu 3, iar după contestație, nota a crescut la 8,25.

Diferențe s-au înregistrat și la Bacalaureat, unde circa 53.000 de note au fost modificare în urma contestațiilor depuse, iar în 16 dintre aceste situații diferența dintre nota inițială și cea finală a fost de 3-4 puncte.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW