Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Profesoara care a falsificat o lucrare pentru a-și pune un coleg director de școală, trimisă în judecată de DNA

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Fosta directoare a Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Ţigan, a fost trimisă  în judecată de DNA, în dosarul fraudării concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Școlii „ Avram Ioancu” Oradea.  Ţigan ar fi falsificat unele răspunsuri la testul grilă pentru a-i asigura lui Ioan Cuc participarea la interviu şi obţinerea funcţiei de director. Împreună au devenit inculpați, transmite DNA. 

Dosarul a ajuns la Tribunalul Bihor, miercuri, 19 aprilie. Este în faza de cameră preliminară, urmând ca instanța să se pronunțe cu privire la legalitatea probelor strânse de procurori.

În perioada 15 octombrie – 08 decembrie 2021, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, s-a desfășurat concursul pentru ocuparea funcției de director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din municipiul Oradea, la care s-au înscris doi candidați, unul dintre ei fiind inculpatul Cuc Ioan Sorin.
Cu ocazia susținerii probei scrise (grilă), inculpatul Cuc Ioan Sorin nu ar fi obținut o notă care să-i permită participarea și la proba interviului.

De la 5.60 la 7.00. „Diferența” a reprezentat falsificarea lucrării de către Miora Țigan

Astfel, până la soluționarea contestației, inculpata Țigan Mioara, în calitatea menționată mai sus, ar fi falsificat o parte din lucrarea inculpatului Cuc Ioan Sorin (prin modificarea răspunsului dat de candidat la un număr de șapte întrebări) cu consecința măririi notei inițiale de la 5,60 la 7,00.
Acest demers, pe care inculpatul Cuc Ioan Sorin l-ar fi cunoscut, i-ar fi permis acestuia să se prezinte la proba interviului și câștigarea, în final, a concursului respectiv.
Ulterior, la instigarea aceleiași inculpate, inspectorul școlar general al județului Bihor a emis, fără vinovăție, decizia de numire în funcția de director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Oradea a inculpatului Cuc Ioan Sorin, trasnmite DNA. 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW