Thursday, March 23, 2023
Jurnalism corect


Producătorii de medicamente donează 100.000 de RON pentru achiziția de materiale dezinfectante, sanitare și de igienă. Președinte: Este important să acționăm imediat și să ne unim forțele

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 martie 2020 Etichete: , ,

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) donează suma de 100.000 de RON pentru achiziția de materiale dezinfectante, sanitare și de igienă, alăturându-se astfel „Campaniei de informare și prevenție Coronavirus”, demarată de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Guvernul României. Respectivele materiale vor fi distribuite către instituțiile publice, spitale și alte instituții sanitare, precum și la oamenii aflați la nevoie, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii Române și în coordonare cu Direcțiile de Sănătate locale.

“Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, este important să acționăm imediat și să ne unim forțele. De aceea, companiile membre ARPIM susțin implicarea voluntarilor de la Crucea Roșie Română în demersul pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a coronavirusului. Prin donația noastră ne dorim să venim în sprijinul autorităților și populației cu produse de igienizare a suprafețelor, dezinfectanți de mâini și alte materiale sanitare și de igienă ce vor fi distribuite instituțiilor care au semnalat către DSP o nevoie stringentă”, a declarat Alina Culcea, Președinte al ARPIM.

ARPIM se alătură eforturilor Federației Europene a Asociațiilor şi Industriei Farmaceutice (EFPIA), care a lansat la începutul lunii februarie un apel către companiile farmaceutice membre pentru identificarea unor molecule sau instrumente în portofoliile lor pentru a ajuta lupta împotriva coronavirusului.

Ulterior, pe 25 februarie, odată ce noul coronavirus s-a răspândit și în Europa, membrii ERPIA au anunțat că că își intensifică eforturile de căutare a soluțiilor și au în derulare proiecte de cercetare și dezvoltare sau au în vedere donații de medicamente și consumabile medicale critice, precum și sprijin financiar pentru soluționarea acestei crize aflată într-o evoluție rapidă.

“Ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și a celor din jur. Ca asociație reprezentativă a companiilor farmaceutice inovative, ne asumăm un rol activ în a sprijini sistemul sanitar și populația, cu prioritate în comunitățile afectate de coronavirus”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW