Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Procurorul Tatiana Toader, noul vicepreședinte al Consiliului Magistraturii

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: ,

Tatiana Toader, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al instituției, în locul lui Nicolae Solomon, care și-a încheiat mandatul.

,,Astăzi, 10 decembrie 2019, în cadrul şedinţei de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului doamna procuror Tatiana TOADER, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii”, a transmis CSM.

În proiectul de management, Tatiana Toader și-a exprimat, ca obiectiv, consolidarea independenţei justiţiei şi a statutului procurorului.

,,În procesul legislativ început în anul 2018 pentru modificarea celor trei legi ale justiţiei, proces ce se anticipează a continua şi în anul 2020, rolul Consiliului Superior al Magistraturii a fost şi trebuie să rămână unul esenţial, în vederea conservării statutului de independenţă a procurorului. Aceasta cu atât mai
mult cu cât, ameninţările în direcţia unor schimbări radicale, cu efectul aşezării autorităţii judecătoreşti într-o altă dimensiune decât cea a egalităţii cu celelalte puteri, s-au dovedit a fi reale. Cred că şi anul 2020 va fi unul
important pentru garantarea independenţei justiţiei şi pentru conservarea statutului procurorului”, se arată în document.

Alegerea noului președinte al CSM a fost amânată, pentru că Nicoleta Țînț, propusă pentru funcție, nu a întrunit suficiente voturi.

sursa foto: CSM

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW